Zonnepanelen

Steeds meer gezinnen kiezen in Vlaanderen voor zonne-energie. En dat is niet verwonderlijk want de keuze voor deze vorm van technologie kent tal van voordelen. Zo is het plaatsen van zonnepanelen niet alleen gunstig voor het milieu, je bespaart er ook mee op je energiefactuur. We geven je graag meer uitleg over de werking en het rendement van zonnepanelen.

Zo werken zonnepanelen


Een fotovoltaïsche zonne-installatie zet de energie van de zon om in elektriciteit. Niet de warmte, maar het zonlicht wordt door de installatie opgevangen en omgezet. Op een stralende lentedag vangt je installatie dus meer energie op dan op een bewolkte maar hete zomerdag.

Eigenlijk is de werking van zonnepanelen vrij eenvoudig. De installatie bestaat uit 3 essentiële onderdelen: de fotovoltaïsche zonnepanelen, de omvormer(s) en de meter. De cellen van fotovoltaïsche zonnepanelen bestaan uit 2 lagen silicium die het zonlicht opvangen. Doordat het licht hierop invalt wordt er gelijkstroom geproduceerd. Via de met elkaar verbonden cellen en panelen kan deze stroom tot bij de omvormer geraken. Deze zet de gelijkstroom tenslotte om in wisselspanning die gebruikt kan worden in het huishouden of die teruggegeven kan worden aan de energiemaatschappij.

Rendement van zonnepanelen

Hoe meer energie je zonnepaneleninstallatie kan produceren, hoe hoger het rendement ervan en hoe korter de terugverdientijd. Maar hoeveel bespaar je nu eigenlijk met zonnepanelen? Het rendement van een fotovoltaïsche zonne-installatie is de voorbije jaren alleen maar gestegen. Want niet alleen werden de panelen interessanter in aankoop, de technologie ervan is ook fors verbeterd. Naast de aankoopprijs en technologie zijn er nog tal van andere elementen die de jaarlijkse opbrengst van je panelen beïnvloeden:

  • Type zonnepanelen
  • Geografische ligging
  • Hellingsgraad dak
  • Schaduw
  • Temperatuur
  • Aantal zonnepanelen
  • Jaarlijks energieverbruik

 

Onze kwalitatieve zonnepanelen hebben een garantie's van 15 tot 35 jaar

Na Garantie (-/-)  is het eerste cijfer de fabrieksgarantie en het tweede cijfer de vermogensgarantie 

Mijn Zon levert uitsluitend zonnepanelen en zonneboilers van topkwaliteit. We bundelen alle bestaande bestellingen samen om op die manier een sterke prijs te bekomen. 

De installatie en plaatsing gebeurt steeds door een erkend installateur. 

Adres

Sint-Eloois-winkelsestraat 73 
8800 Roeselare

BTW: BE0889 519 593

Contact

0477/942011

www.mijnzon.be
info@mijnzon.be

Belangrijk bericht

Beste klant.
Wij onderzoeken het laatst verschenen persbericht over de terugtrekking van het recht op de terugdraaiende meter bij bestaande PV-installaties geïnstalleerd voor 2021. Daarover leggen we ons oor te luister bij ODE, sector organisatie voor duurzame energie in Vlaanderen. Zodra we hierrond concrete informatie hebben, brengen we u via onze sociale media en website op de hoogte. Bedankt voor uw begrip. 
Team MIJN ZON ☀️