Batterijen

Met een thuisbatterij kun je de door zonnepanelen geproduceerde energie opslaan. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Een batterij wordt buiten of binnen aan de muur bevestigd. Alhoewel de nieuwere modellen steeds kleiner worden voorzie je best toch voldoende plaats.

Zo werkt een batterij

Tussen je zonnepanelen en de batterij staat een hybride omvormer. Deze zorgt ervoor dat de door de zonnepanelen geproduceerde energie omgezet wordt in bruikbare wisselstroom. De stroom die niet gebruikt wordt en niet in het distributienetwerk geïnjecteerd wordt kan opgeslagen worden in de batterij. Een omvormer is dus cruciaal. Heb je al zonnepanelen en wil je een batterij laten plaatsen? Hou er dan rekening mee dat deze misschien niet compatibel is met de reeds geïnstalleerde omvormer omdat dit vaak unidirectionele omvormers zijn die slechts in één richting werken.

Een omvormer bepaalt daarnaast ook hoeveel energie naar de batterij mag worden gestuurd en op welk moment dit moet gebeuren. Voor de ontlading van de batterij houdt de omvormer rekening met lokale factoren zoals het plaatselijke verbruik en de plaatselijke productie van energie.

Rendement van een batterij

Het rendement van een lithium-ion thuisbatterij ligt tussen 70% en 96%. Een goed overwogen keuze kan dus voor 30% meer rendement zorgen. Laat je voor de keuze van je thuisbatterij adviseren door Mijn Zon.

 

Batterijen

Growatt

 • Opslagbatterijen
 • Lithium-ion cel technologie
 • Verschillende types beschikbaar
 • 10  jaar fabrieksgarantie

Mijn Zon levert uitsluitend batterijen van topkwaliteit. We bundelen alle bestaande bestellingen samen om een scherpe prijs te kunnen bekomen.

De installatie en plaatsing gebeurt steeds door een erkend installateur. 

Adres

Sint-Eloois-winkelsestraat 73 
8800 Roeselare

BTW: BE0889 519 593

Contact

0477/942011

www.mijnzon.be
info@mijnzon.be