Omvormers

Omvormers zijn een noodzakelijk onderdeel van een zonnepanelensysteem. Er is minstens één omvormer nodig bij de installatie, anders werkt ze niet. Omdat deze toestellen zo essentieel zijn is het van groot belang om een omvormer van hoge kwaliteit te kiezen.

Zo werkt een omvormer

Een omvormer is een kast die tezamen met de zonnepanelen installatie geplaatst wordt. Er is minimum één omvormer nodig want anders is je zonnepanelen installatie niet operationeel. De werking van een omvormer is eigenlijk vrij eenvoudig. De zonnepanelen op je dak wekken energie op van de zon. Deze opgewekte energie is gelijkstroom. Omdat gelijkstroom niet bruikbaar is in je woning zet een omvormer ze om in wisselstroom. 

Verschillende types omvormers

Er zijn verschillende types omvormers op de markt. Mijn Zon stelt enkel omvormers voor die voldoen aan de strenge Europese normen. Welke omvormer best gekozen wordt bij jouw installatie hangt af van een aantal factoren: 

  • Rendement

  • Ligging ten opzichte van de meterkast

  • Geluid

  • Monitoringopties

  • Schaduw

  • Aantal jaren garantie

 

Onze kwalitatieve omvormers met een fabrieksgarantie van 10 jaar

Mijn Zon levert uitsluitend omvormers van topkwaliteit. We bundelen alle bestaande bestellingen samen om op die manier een scherpe prijs te bekomen. 

De installatie en plaatsing gebeurt steeds door een erkend installateur. 

Adres

Sint-Eloois-winkelsestraat 73 
8800 Roeselare

BTW: BE0889 519 593

Contact

0477/942011

www.mijnzon.be
info@mijnzon.be